Blogg

Tekst

Hei! 

Begynner å bli en tid siden jeg har skrevet noe her nåKul

Så har vi vært på årets store utstilling på sørlandet, det gikk da bra nok, hun ble 3 BTK, så er fornøyd med etter som hun ikke er på topp pelsmessig nå, vanlig å slippe rett før vi skal stilleSmiler stort. Ellers når det gjelder denne utstillingen, vår ring, ble jeg skuffet over å oppdage at vi etter så mange år nesten er tilbake der vi var da vi forsvant fra Schæferringen. For å forklare må jeg fortelle en liten forhistorie, og for all del, det er ikke for å skryte, men for å få frem hva som skjer rundt belgerringen i dag.

Vi begynte som de fleste vet med Schæfer i 1981. I 1984 hadde jeg en solig tispe med navn Dinni, derav kennelnavnet. Denne tispen hadde kun en blå sløyfe, så hun var ingen stjerne, men solid var hun. Jeg kontaktet da eier av den beste hannhunden i Norge på den tiden, selveste: Ken av Thorarinn, en nydelig hannhund, fikk ja til det. Ellers kan jeg si at det rocket hele Kristiansand`s Schæfermiljø at jeg i det hele tenkte på kull etter denne tispen.

Hvalpene ble solgt litt her og der, ikke mange kom på utstilling, men to av dem gjorde. For å gjøre det hele kort, jeg fikk en gratulasjon av selveste Mimmi Lønnum i Schæferhundbladet for å ha avlet frem det beste Schæferhundkullet i Norge på 25 år.Tispen som Mimmi dømte da hun uttalte dette het: Dinni`s A-Princess.

I begynnelsen var dette moro, men da vi var på en utstilling i Kristiansand med den ene av dem, så opplevde vi så mye stygt at det ikke var grenser, vi ble rent ned, baksnakket i høye baner, Dinni prøvde å drikke vann av en skål, den ble dratt bort, og hun spent etter. Jeg kan si at jeg i ettertid ikke var særlig glad i å skulle stille Schæfer, det varte da heller ikke så lenge. 

For å komme bort fra dette valgte vi da å skifte rase, og som dere vet, så ble det belgeren. Og i begynnelsen var vi omtrent alene på utstillingene, det kom en eller to andre Groenendaeler om vi var heldige. Vi fikk og et veldig bra kull her, hvor to av tispene gjorde rent bord nesten hver gang de viste segKul, men det var ingen sure miner av den grunn, vi fikk skryt og godord istedet, slik det skulle være, men med årene forandret det seg, og da vi og fikk frem et bra kull fra Terven forandret tonen seg noe. Det er ikke denne gangen bare oss selv det gjelder, men også andre som opplever veldig mye dritt for å si det slik. Denne gangen når det gjelder oss, kommer ikke hunden fra oss, men er kjøpt inn, og hun har gjordt det svært bra på utstilling. 

Da jeg satt og så rundt meg i går, delvis hørte, så ble jeg skuffet. Belgermiljøet er på nivå med Schæfermiljøet, det er baksnakking, og et ord som kan skrives med store bokstever: SJALUSI som regjerer i dette miljøet i dag. Hvorfor må det være slik???. Kan vi ikke unne andre og vinne, må vi sitte og håpe på at den og den taper fordi vi ikke liker dem. Er det ikke hundene vi er der for? Er det ikke for å fremme avlen til den spesifikke rasen vi alle er der???. 
Vet ikke jeg, men kan vel like gjerne gå tilbake til Schæferringen, vurderer Hvit Gjeter nå, så kanskje, hvem vet. Men synd er det virkelig at det er slik. Hørt og at nye valpekjøpere blir forsøkt mobbet bort, uffameg sier jeg bare. Vi vil og vinne, det vil alle selvfølgelig, og det er ikke noe galt i det, men det blir galt når man ikke tårler at noen andre vinner, eller man ikke kan se at andre er verdige vinnere, og bedre enn den man selv stiller. I går vant en nydelig tispe som jeg mener er en verdig vinner, var i topp pelsmessig, og er en vakker tispe. Kariff er og en nydelig hannhund og verdig vinner, stod perfekt, og har en flott holdning til hans alder. Misjha har vunnet sitt, og vi blir fornøyd med det hun får nåKul. Jeg tror at utover våren så kommer det noen nye tisper som kommer til å herje landet, slik vil det alltid være, og gudsjelov for det, for det er vel det det handler om, hvor enn det kommer fra, så er det et ønske som burde regjere: få kullet bedre en foreldrene, sunne og friske. Og så burde vi juble om det er Hans eller Grete som oppnår akkurat detKul. Ha en kjempefin vår alle sammen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.04 | 01:35

. Koselig å ha dere med her

...
12.04 | 01:06

Så koselig at vi får være med på siden din <3

...
07.11 | 23:49

så koselig bilde :)

...
07.11 | 23:45

fine nenta! som jeg savner henne <3

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE